Toetsenist en achtergrondzanger van de band:

Frank Geurtsen


IMG_3713
Frank heeft naast het spelen in diverse bands ook een actief klassiek muziek verleden met een opleiding aan het conservatorium in Hilversum met hoofdvak piano en klarinet.
Opgetogen in Amsterdam heeft Frank in eerste instantie de gitaar ter hand genomen om in een driemansformatie nummers o.a. van Rory Gallagher, Allman Brothers en Todd Rundgren te spelen. Later werd er een band Eureka Deux geformeerd en er werden voornamelijk eigen Engelstalige nummers gespeeld. Hieruit ontstond een andere samenstelling die ze Swé Swé noemden en het repertoire werd 'eigen Nederlandstalige popmuziek'. Inmiddels is dan zijn gitaar ingeruild voor twee synthesizers: de Opera 6 van Siel en de befaamde DX7 van Yamaha. Spelen in het voorprogramma van Toontje Lager en het opnemen van een lp was het hoogtepunt van dit traject. Naast de stevige popmuziek werd er ook een jaar gewerkt in een andere formatie die een cabaretgroep begeleidde met als afsluiting een optreden in een groot theater.
In een wat latere periode waarin niet veel aan popmuziek werd gewerkt is Frank actief geweest in een klarinet kwartet, en w.b. de piano is er samen met een maatje veel quatre-mains gespeeld waarbij er regelmatig huisconcerten werden gehouden. Daarnaast heeft hij diverse solisten begeleid.
Nu weer terug bij de popmuziek heeft hij zijn vrienden gevonden bij '3forty5' en wordt er met veel enthousiasme gewerkt aan een stevige coverband van kwaliteit. Naast het spelen op een Nord Stage EX88 wordt er nog een enkele keer de semi-akoestische Levin gitaar erbij gepakt.
 
 
/